JBL ProFlora Start Set 200 - 6 кг
search
  • JBL ProFlora Start Set 200 - 6 кг
  • JBL ProFlora Start Set 200 - 6 кг

JBL ProFlora Start Set 200 - 6 кг

43,20 лв.
 
Количество
В наличност

  Стандартна доставка

Доставка с Еконт в рамките на 5 работни дни

Три-компонентен стартиращ комплект за силни аквариумни растения 6кг

Всички торове на JBL в един комплект, който гарантира успех при отглеждането на аквариумни растения

От 100 до 200 литра 

JBL ProFloraStart 200 съдържа:

- JBL AquaBasis plus 200 (За дълготрайно хранително подхранване на грунда) 2,5л = 6кг

- JBL Ferropol (пълноценна течна тор) 100мл

- JBL Ferropol 24 (ежедневна тор) 10мл

JBL ProFlora Start Set- Три-компонентен стартиращ комплект за силни аквариумни растения 3кг

Пълен комплект от всичките жизнено важни торови компоненти за осигуряване на буен растеж на растенията.

Всички торове на JBL в един комплект, който гарантира успех при отглеждането на аквариумни растения.

JBL AquaBasis plus съдържа 5 жизненоважни елемента, които осигуряват на корените на растенията точната основа за развитието й:

Избрана натурална торф, която създава леко кисела среда, правейки хранителните вещества достъпни за растенията.

Пърченцата глина служат като хранителен запас, като задържат излишните хранителни вещества и освобождават толкова, колкото е необходимо.

Съдържа всички съществени хранителни вещества като желязо, минерали и микроелементи, във форма, специално балансирана за кореновата система на растенията.

Високопорозните минерални гранули осигуряват възможно най-добрите условия за заселване на полезните бактерии на субстрата.

JBL Ferropol – Основна течна тор за силни аквариумни растения е течна тор, осигуряваща на листата на растенията основните хранителни вещества, желязо, жизнено важни микроелементи като магнезий, молибден, цинк, бор, кобалт и мед в леснодостъпна и усвояема за растенията форма. Всичко микроелементи са изработени във високоусвояема форма, и така са защитени срещу окисляване чрез кислород във водата.

JBL Ferropol 24 – Tор за аквариумни растения за ежедневна употреба, която поддържа аквариумни растения по-пищни. Оптимална и внимателна грижа за растенията, осигуряваща всички съществени микроелементи, които не могат да бъдат осигурени чрез тор за дългосрочна употреба.

Съвет: JBL ProFlora Start Set може да достигне своя пълен ефект, само ако осигурите оптимално за вашите растения осветление, което можа да посрещне нуждите на растенията. Флуоресцентните лампи JBL SOLAR са специално разработени да посрещнат тези нужди.

JBL ProFloraStart съдържа:

JBL AquaBasis plus (За дълготрайно хранително подхранване на грунда) 5л

JBL Ferropol (пълноценна течна тор) 100мл

JBL Ferropol 24 (ежедневна тор) 10мл

Производител: JBL GmbH&Co., Neuhofen, Germany

Инструкции за употреба:

Този комплект съдържа три основни компонента от успешната грижа за здрави аквариумни растения от самото начало на отглеждането им. Тези 3 компонента съставляват част от концепцията на JBL : “Буен растеж на растенията само в 7 стъпки”. Този комплект осигурява първите 3 стъпки. Стъпка 4 се отнася за озигуряване на пълноспектрална светлина за аквариума и растенията. А останалите 3 стъпки са избираеми, в зависимост от нуждите на растенията във вашия аквариум.

JBL AquaBasis plus-Пълноценен хранителен субстрат за основа на аквариума 5л

Специално разработен субстрат за дългосрочна употреба. Съдържа:

Избрана натурална торф, която създава леко кисела среда, правейки хранителните вещества достъпни за растенията.

Пърченцата глина служат като хранителен запас, като задържат излишните хранителни вещества и освобождават толкова, колкото е необходимо.

Съдържа всички съществени хранителни вещества като желязо, минерали и микроелементи, във форма, специално балансирана за кореновата система на растенията.

Високопорозните минерални гранули осигуряват възможно най-добрите условия за заселване на полезните бактерии на субстрата.

Не съдържа фосфати и нитрати, които да подпомагат образуването на вредни водорасли.

Употреба: Разпределете съдържанието на JBL AquaBasis plus на равен слой с дебелина 2-4см., на дъното на аквариума. След това отгоре сложете слой с дебелина 2-4 см едрозърнест пясък-грунд (с диаметър 2-3см). Не използвайте по едрозърнест грунд за вашия аквариум!

Внимателно напълнете аквариума със 70% от водата, като използвайте чиния или друг плосък предмет, с който да покриете грунда, за да избегнете възможността той да се повдигне и да помътни водата. Пуснете струята да тече леко върху този предмет. След това можете да поставите растенията в аквариума и да напълните останалото количество вода. След това инсталирайте филтъра и останалите съоръженията в аквариума и ги пуснете да работят.

Съвет: Преди да поставите JBL AquaBasis plus в аквариума, поставете всичките кабели, който ще бъдат под грунда, тъй като по-късното им поставяне ще наложи да премахнете всичко, което вече сте поставили в аквариума.

JBL Ferropol – Основна течна тор за силни аквариумни растения

Подходящо за сладка вода. Съдържа желязо, калий и други основни минерали и микроелементи, в леснодостъпна и усвояема за растенията форма. Осигурява основните хранителни нужди на растенията, за да осигури буйния им и здрав растеж. Само здравите растения могат да осигурят доброто качество на водата. JBL Ferropol осигурява интензивен зелен цвят и червено оцветяване на листата.

JBL Ferropol е ефективен защото:

1. Осигурява на растенията желязо, калий, сяра и микроелементи като магнезий, молибден, цинк, бор, кобалт и мед в леснодостъпна и усвояема за растенията форма.

2. Предотвратява и премахва недостига, като липса на желязо и калий.

3. Намалява растежа на вредните водорасли, като осигурява оптимален растеж на растенията.

4. Позволява лесно следене на съдържанието на тор в аквариума, чрез проверка с JBL Iron Test Set Fe.

Препоръчително ниво: 0.05-0.2мг/л желязо

Съвет: Тъй като част от микроелементите не могат да бъдат осигурени чрез тор за дългосрочна употреба, Вашите растения се нуждаят от тор за ежедневна употреба - JBL Ferropol 24.

Дозировка: За стартиращи аквариуми и при частична смяна на водата (само за количеството сменена вода): 10мл за 40л вода.

Седмична добавка на тор: 10мл за 80л вода

Използвайте капачката на шишето за измерване на количеството. Обемът на широкото разделение е за 30л вода, а на тясното-за 15л вода

Забележка: След всяко засаждане на растения, то се нуждае от 3-4 седмици за де адаптира към средата През този период те не поглъщат хранителни вещества. В тези случаи ние съветваме да слагате JBL Ferropol за цялото количество вода след около 4 седмици. Ако добавите по-рано може да предизвикате образуването на нежелани водорасли, тъй като хранителните вещества не могат да бъдат усвоени от растенията. Редовната смяна на водата (около 30% на всеки 2 седмици) е задължително условие за осигуряване на оптимален растеж на растенията. След всяка смяна на водата, една доза JBL Ferropol трябва да бъде прибавяна за количеството сменена вода. В зависимост от интензивността на растеж на растенията, хранителните вещества се усвояват по-бързо или по-бавно. Затова е препоръчително да проверявате нивото на желязо един път седмично чрез JBL Iron TestSet Fe и според резултатите да определяте дозата на JBL Ferropol.

JBL Ferropol 24 – Tор за аквариумни растения за ежедневна употреба

Оптимална и внимателна грижа за растенията, осигуряваща всички съществени микроелементи, които не могат да бъдат осигурени чрез тор за дългосрочна употреба.

Осигурява здрав и буен растеж, дори и за много деликатни аквариумни растения.

Предотвратява недостига на различни вещества.

Не съдържа фосфати и нитрати, предизвикващи образуването на вредни водорасли.

Оптимален ефект се получава при съвместната употреба едновременно с JBL Ferropol (при смяна на водата) и JBL AquaBasis plus (хранителен субстрат).

Много жизненоважни микроелементи не могат да бъдат добавени чрез тор за дългосрочна употреба, тъй като има много нестабилни и бързо преминаващи в други форми или разпадащи се съставки. Тоест, те стават неусвояеми за растенията.

Тъй като растенията не могат да разкрият пълния си блясък, ако някое от жизненоважните хранителни вещества липсва, JBL са разработили специална тор, съдържаща деликатните микроелементи и други важни съставки в адаптиран вид. Тази тор осигурява перфектната ежедневна грижа, поддържайки буен растеж на аквариумните растенията. Използвайте заедно с основните торове, JBL Ferropol и JBL AquaBasis plus, за да подсигурите оптимален запас от хранителни вещества и микроелементи. Като добавка се препоръчва добавянето на CO2.

Употреба: Една капка всеки ден е достатъчна за 50л водно съдържание. Добавете след като сте включили осветлението на аквариума.

Препоръчва се добавката на две капки дневно в случаи на повишена нужда. Това важи особено при бърз растеж на растенията, при силно осветление, наличие на червени растения, наличие на силни филтри и при добавка на CO2.

Оценки

Няма отзиви за този продукт

Напишете коментар

JBL ProFlora Start Set 200 - 6 кг

Напишете коментар