Sera Shrimps Nature100ml
search
  • Sera Shrimps Nature100ml
  • Sera Shrimps Natural 100ml

Sera Shrimps Nature100ml

9,90 лв.
 

Пълноценни храни за сладководни и соленоводни скариди. Размера и формата съответства на техните изисквания. Отговаря на хранителните им нужди - лесно смилаема, бързо потъва не се разпада, така не замърсява водата в малкия биотопен аквариум.

Количество
В наличност

  Стандартна доставка

Доставка с Еконт в рамките на 5 работни дни

Пълноценни храни за сладководни и соленоводни скариди. Размера и формата съответства на техните изисквания. Отговаря на хранителните им нужди - лесно смилаема, бързо потъва не се разпада, така не замърсява водата в малкия биотопен аквариум. Съдържа морски водорасли богати на йод, листа от коприва, кора от върба, шишарки от елша, голямо количество Спирулина, омега мастни киселини и минерали. Осигурява брилянтни цветове, успешно размножаване и безпроблемна смяна на черупката.

Хранене според Природните изисквания

Скаридите и раците са всеядни, хранят се с растителна и животинска храна.

Естествената им среда на живот съдържа малко растения, но изобилства от паднали във водата листа и парченца дървесина. Тази разлагаща се органична материя (остатъци и утайка) заедно с микроорганизмите, които живеят в нея - гъби, бактерии, едноклетъчни и водорасли са важен източник на храна. Всичко, което ракообразното намира и хваща се добавя към менюто му: малки организми като охлювчета, миди, червейчета, понякога дори малки рибки, но и много често мърша и узрели плодове. Някои ракообразни дори проявяват канибализъм, когато стане въпрос за задоволяване на нуждата им от протеини.

В Sera са разработени иновативни храни за ракообразни Sera Shrimps Nature и Sera Crabs Nature, за различните им нужди. Хранителните добавки и внимателното им обработване позволяват използването на храните, като основни в менюто на ракообразните. Уникалният хранителен състав е резултат единствено от използването на морски организми и риби, гамарус, спирулина и морски водорасли като източници на протеини и мазнини. Протеините, които съдържат се характеризират с аминокиселинен състав, който задоволява перфектно изискванията на ракообразните.

Особено лесни за смилане - храната е изключително лесна за смилане, което предотвратява замърсяването на водата от несмлените остатъци.

Oптимален източник - нещо повече, осигуряват оптимално снабдяване със съществено важните омега мастни киселини. Високия процент на спирулина, морски водорасли и множество висококачествени растителни и животински съставки снабдяват водните обитатели с необходимите минерали, витамини и микроелементи. Натуралния йод от морските водорасли, подпомага редовния процес на смяна на черупката. Потвърдено е от много изследвания, че копривата действа ефективно срещу възпаления и увеличава възможността за репродуктивност на скаридите и раците. Кората от върба и елховите шишарки са източник на естествени баластни вещества, нещо повече, тези съставки имат противобактериален и противогъбичен ефект.

Естествени оцветители - двата вида храни съдържат ценни естествени оцветители. Силното оцветяване се дължи на каротиноидите, като Астаксантин от алгите Haematococcus. Тези компоненти на храните са жизнено важни за имунната система. Цялостния състав на Sera Shrimps Natural и Sera Crabs Natural, съчетан според най-новите научни проучвания, поддържат здравословното развитие (редовните процеси на безопасна смяна на черупката), страхотните цветове, репродуктивност и жизненост на скаридите и раците.

Идеална форма - благодарение на формата на 2-та вида храни: сферична в случая със Sera Shrimps Natural и уникалните кръгчета Sera Crabs Natural, животните могат лесно да я занесат в убежището си, където да я изядат без някои да ги притеснява. По-малките скариди обичат да повдигат сферичката и да отхапват мънички парченца храна с въртеливи движения.
Точно така правят, когато са в естествената си среда. За малките или млади скариди една сферичка от храната Sera Shrimps Natural е достатъчна за няколко животни. Когато скаридата се нахрани пуска късчето, така че и другите да могат да ядат от него.

Раците предпочитат елипсовидните пръстени на Sera Crabs Natural. Те всъщност водят решителна битка, докато се оттеглят в някое тихо ъгълче с цял ринг или в повечето случаи с малко парченце. Поради формата си те могат лесно да бъдат сграбчени с щипка. И двата вида храна потъват бързо и запазват формата си във водата до 24 часа. През това време вкусът и съставките им не се губят. И така храната максимално задоволява естествените хранителни навици на тези животни, а водата не е замърсена. Препоръчваме всекидневно хранене с тези здравословни храни.

Техническо описание

Тип храна
Гранули
Тип аквариум
Сладководен
Вид обитатели
Скариди
Зона на плуване
Дъното

Оценки

Няма отзиви за този продукт

Напишете коментар

Sera Shrimps Nature100ml

Пълноценни храни за сладководни и соленоводни скариди. Размера и формата съответства на техните изисквания. Отговаря на хранителните им нужди - лесно смилаема, бързо потъва не се разпада, така не замърсява водата в малкия биотопен аквариум.

Напишете коментар