Sera flore CO2 Активен реактор
search
  • Sera flore CO2 Активен реактор
  • Sera flore CO2 Активен реактор 500
  • Sera flore CO2 Активен реактор 500

Sera flore CO2 Активен реактор 500

69,00 лв.
 

sera flore CO2 Активен реактор 500 и 100 с двоен ротор успешно конкурират генерацията на статичните СО2 реактори. По-горния ротор е конструиран като ламела, осигуряваща силно разбиване на СО2 с аквариумна вода

Количество
В наличност

  Стандартна доставка

Доставка с Еконт в рамките на 5 работни дни

sera flore CO2 Активен реактор 500 и 100 с двоен ротор успешно конкурират генерацията на статичните СО2 реактори. По-горния ротор е конструиран като ламела, осигуряваща силно разбиване на СО2 с аквариумна вода, позоляващо разтварянето на няколко стотин мехурчета за минута.

sera flore CO2 Активен реактор 500 е подходящ за сладководни аквариуми между 250 и 600 л. Ние препоръчваме sera flore CO2 Активен реактор 1000 за по-големи или по-гъсто залесени аквариуми.

  1. Лесен монтаж и почистване
  2. Включва скоби за инсталиране във или извън аквариума, напр. а аквариумния шкаф
  3. Конектори за стандартни размери на маркучи
  4. Конектори за маркучи със закопчалки
*******************************

Sera flore CO2 active reactor 500 и 1000 – активен CO2 реактор 500 и 1000

Моля прочетете тези инструкции внимателно и я запазете за бъдеща употреба.

Новите sera CO2 активни реактори с двоен ротор превъзхождат статичните. Горния ротор има множество малки пластинки( 6.3.) осигурява силно размесване на CO2  с аквариумната вода, позволявайки да се разтварят няколко стотин мехурчета CO2 в минута.

Основна информация:

Разтварянето на CO2 правилно и в достатъчни количества в сладководните аквариуми е ключа към постоянния и правилен растеж на растенията особено в големите аквариуми. Добавеният CO2, който е само частично разтворен ще се отдели във въздуха над аквариума като малки мехурчета и няма да достигне растенията, където е необходим в действителност. Активните реактори на сера са създадени за оптимален воден ток, имат отличен капацитет и могат напълно да разтварят дори по- големи количества CO2. Te могат да се разглобяват напълно и поради тази причина са лесни за поддръжка и почистване.

Съвети за безопасност

CO2 понижава стойността на pH на водата в аквариума. Затова измервайте pH. Препоръчваме на професионалистите това да става това да става чрез seramic pH controller или чрез сера CO2 long term-indicator или sera pH test kit за начинаещите.

Приложение

Sera flore CO2 active reactor 500 e подходящ за сладководни аквариуми с обем между 250 л и 600 л. Препоръчваме Sera flore CO2 active reactor 1000 за по – големи или с повече растения аквариуми. Двата реактора са с еднаква конструкция. Единствената им разлика е в размера на долната част на реактора (6.6)

Функция и начин на употреба

Sera flore CO2 active reactor 500 и 1000 може да бъде интегриран към съществуващ филтърен кръг извън аквариума (фиг.1). Могат да бъдат използвани и вътре (фиг.2) или извън (фиг.3) със захранваща помпа sera p 700 за Sera flore CO2 active reactor 500 или p 1200 за Sera flore CO2 active reactor 1000.

Препоръчителен дебит на помпите:

-    За Sera flore CO2 active reactor 500 поне 500 л /час
-    За Sera flore CO2 active reactor 1000 поне 700 л /час

Водният поток (4.1.) на помпата задвижва двойния ротор (4.2) на реактора, който разпръсква CO2 в доставен от бутилката с газ (4.3) на толкова фини мехурчета, че той напълно се разтваря във водата. Реакторите имат дори по- голям от този капацитет, така че при нужда могат да захранват с CO2 дори по- големи аквариуми.

Подчертаваме още веднъж, че предозирането на CO2 може да може да доведе до загуба на риби. Капацитета на реактора е достатъчен да създаде pH 5.9 ако не се ограничи подаването на вода и CO2. За  по- фина настройка е необходимо да имате редуцир вентил.

Комплектност

5.1.   Sera flore CO2 active reactor 500 и 1000
5.2. стойка за захващане
5.3. 2 вендузи за закрепване

Списък с частите (фиг.6)

6.1. Глава на реактора с места за свързване на маркучи за
6.1.1. Вход за водата
6.1.2. Изход за водата
6.1.3. Вход за CO2
6.1.4. три фиксиращи гайки

6.2. Гумено уплътнение
6.3. Пластинчат ротор
6.4. Ротор с ножчета
6.5. Вертикална тръба
6.6. Долна част на реактора с винтообразен жлеб и място за фиксиране на тръбата.
6.7 . Стойка за захващане

Аксесоари (не влизат в комплекта)
Sera flore CO2 bubble counter
Sera non – return valve
Маркуч 16 мм вътрешен диаметър
Винтове за захващане на стойката

Указания за сглобяване и работа

Инсталиране извън аквариума в кръг със външен филтър (фиг.1). Например външен филтър serafil Bioactive 400+UV . Изключете външния филтър за да инсталирате реактора и изпразнете свързвашите маркучи. Срежете маркуча между филтъра и аквариума на подходящо място. Закачете реактора на такова място че маркучите да са без извивки и без да са силно опънати. Инсталирайте стойката на реактора по такъв начин. Че да може той да се постави вертикално (1.1). Закрепването може да стане със винтове или със вендузите. Свържете маркуча от филтъра към входящия отвор на реактора. (1.2.) и маркуча който влиза в аквариума към изходящия отвор на реактора. Затегнете ги със специалните гайки. Сега поставете маркуча за CO2 във входа за CO2 на реактора (1.4). Брояч на мехурчета ( 1.5) трябва да бъде интегриран в CO2 системата на маркуча който подава CO2 към реактора на такова място че да е видим. При всички случай трябва да поставите възвратен клапан (1.6) на маркуча между брояча на мехурчета и редуцирвентила, за да предпазите останалите части на системата. Преди да напълните с вода системата, уверете се че главата (6.1) е плътно завита за долната част на реактора (6.6). В никакъв случай не използвайте инструменти за тази цел. Сега можете да запълните външния филтър с вода, при това положение реактора ще бъде запълнен също с вода. Трябва за кратко да подържите реактора с дъното нагоре, за да бъде отстранен въздуха. Повторете това докато излезе всичкия въздух. След това закрепете реактора на мястото му във вертикално положение.

Инсталиране  вътре в аквариум без външен филтър (фиг.2)

-    Необходима е отделна водна помпа За Sera flore CO2 active reactor 500 поне 500 л /час За Sera flore CO2 active reactor 1000 поне 700 л /час. Които да бъдат свързани със входящия отвор на реактора (2.1). Входящия маркуч трябва да не намалява капацитета на помпата, тоест трябва да бъде със съответния диаметър. Може да бъде необходимо да свържете маркуч и към изходния отвор на реактора (2.2.), ако искате да насочите водната струя в определена посока.  Сега свържете маркуча подаващ CO2 със съответния накрайник (2.3) на реактора. Брояч на мехурчета трябва да бъде свързан(2.4) със маркуча, подаващ CO2 към реактора. Брояча трябва да бъде на видимо място. При всички случай трябва да инсталирате възвратен клапан между брояча и другите части (редуцир вентил и други) на маркуча подаващ CO2, оборудването от попадане на вода. Пуснете помпата за кратко за да се напълни реактора с вода. Трябва да подържите реактора с дъното надолу за да може да излезе въздуха от него. Повторете процедурата докато излезе всичкия въздух от реактора. След това прикрепете реактора във вертикална позиция.

Инсталиране извън аквариума без външе филтър (фиг.3) .

Процедурата е същата, както при инсталиране вътре в аквариума, с изключение на това, че реактора е инсталиран например отдолу под аквариума.

Работа с реактора

Сега можете да започнете да подавате CO2. Нстройте желания брой на подаваните мехурчета чрез вашия редуцир вентил – едно мехурче на минута за всеки 10 литра вода ориентировъчно. Точното необходимо количество зависи от изискванията на растенията, и може да бъде значително повече. Точната настройка се прави като се наблюдават растенията.

Почистване

Отделете реактора от свързващите го маркучи. Той може да бъде напълно разглобен (фиг.6). Изчистете с парче текстил или мека четка без миещи препарати.

Поставете реактора на мястото му като спазвате инструкциите за инсталиране.

Поддръжка

Роторите (6.3 и 6.4) се износват след дълга употреба, също и гуменото уплътнение (6.2), което трябва да се подмени, ако реактора се разглоби няколко пъти. Роторите и гуменото уплътнение са налични като резервни части.

Съвети за безопасност

-    С реактора може да се работи единствено след като преди него има поставен редуцир вентил. Работното налягане на CO2 не трябва да превишава 1 bar. Входящия накрайник за CO2 на реактора може да се счупи в случай на подаване на по- високо налягане.
-    Използвайте само прецизни редуцир вентили – sera flore CO2 presure reducer позволяващи фина настройка на броя на мехурчетата

Резервни части

-    Гумен уплътнителен пръстен
-    Комплект ротори с вертикална тръба за реактор 500
-    Комплект ротори с вертикална тръба за реактор 1000
-    Вендузи
-    Стойка за закрепване

Внимание!

1.    Пазете от достъп на деца!
2.    Пазете от достъп на хора с увреждания!
0000002

Оценки

Няма отзиви за този продукт

Напишете коментар

Sera flore CO2 Активен реактор 500

sera flore CO2 Активен реактор 500 и 100 с двоен ротор успешно конкурират генерацията на статичните СО2 реактори. По-горния ротор е конструиран като ламела, осигуряваща силно разбиване на СО2 с аквариумна вода

Напишете коментар

Вижте също и: